top of page
  • Foto van schrijverLaura van Zanten

Hoe werken Tarotkaarten?

De Tarot is een eeuwenoud kaartspel dat je kunt gebruiken om inzicht te krijgen in jezelf en in situaties. Hoewel rondom Tarotkaarten vaak een sfeer hangt van geheimzinnigheid en waarzeggerij is het feitelijk gewoon een psychologisch instrument.


Carl Jung in zijn studiekamer

Volgens psychiater en filosoof Carl Jung werken Tarotkaarten op basis van synchroniciteit.

Hij beschrijft het begrip als “betekenisvolle toevalligheden” die je kunnen helpen in het leven. Dingen gebeuren op het juiste moment en dit kan geen toeval zijn. Synchroniciteit is het zogenaamde toeval dat geen toeval is. Voorvallen gebeuren precies op het juiste moment dat ze moeten gebeuren. Wanneer je de Tarotkaarten schudt en een bepaalde kaart trekt, is dit volgens Carl Jung een geval van synchroniciteit; het is geen toeval dat je net die kaart trekt.


Hoe kunnen Tarotkaarten je helpen ?

Tarotkaarten laten je zien wat jou onbewust bezighoudt. De kaarten maken je bewust van je onbewuste patronen, gedachten, drijfveren. We denken vaak dat we bewuste keuzes maken, echter ons onbewuste “stuurt” meestal, b.v. in relaties of in ons werk. Waarom vinden we het zo moeilijk om een nieuwe liefde te vinden en ervaren we het daten als stressvol ?

Waarom raken we burn-out ? Zijn we depressief ? Waarom zijn we steeds weer verwikkeld in een autoriteitsconflict? Waarom voelen we ons eenzaam , afgewezen, niet mooi genoeg ?


De Tarotkaarten kunnen je zicht geven op jezelf en de vragen die je hebt , zodat je weet wat je kunt doen. Als je dit weet kun je bewuste keuzes maken , die je wel gelukkig maken.Het is nadrukkelijk geen manier om de toekomst te voorspellen. Deze staat niet vast omdat de  beslissingen die je neemt jouw toekomst bepalen. Het leggen van Tarotkaarten mag nooit de enige leidraad zijn in je leven.

Recente blogposts

Alles weergeven

Burn-out

Eva

Comments


bottom of page