top of page
  • Foto van schrijverLaura van Zanten

Liefde & relatie

Bijgewerkt op: 14 nov. 2018

Tijdens een Tarotlezing blijken de meeste vragen over liefdesrelaties te gaan.

Een veelvoorkomende vraag is 'Waarom val ik steeds op de verkeerde?'


Volgens Iteke Weeda zijn relaties bedoeld voor zelfonderzoek, innerlijke groei, voor het contact maken met en oplossen van pijnplekken in onszelf. Emotionele tekorten die in de jeugd zijn ervaren, komen in liefdesrelaties vaak aan het licht. Daardoor weet je dat ze op een onbewust niveau nog steeds je belevingen en handelen mee bepalen. Beëindigen van relaties zonder dat deze pijnplekken geheeld zijn, betekent dat je onbewust op zoek gaat om ze weer tegen te komen in nieuwe relaties en situaties.


De zogenaamde verkeerde partner is beslist niet de verkeerde! Deze partner maakt het je (weer) mogelijk om innerlijk te genezen. De liefdespartner is er niet om deze gaten te dichten en de wonden te helen, maar om ze zichtbaar te maken. Durf je angst en pijn te accepteren. Zoek naar de dieperliggende oorzaken van kwetsingen die gepaard gaan met het machtsspel in de liefde. Sluit vriendschap met de eigen pijn, weet dat je zelf verantwoordelijk bent voor de genezing ervan, laat de energie vrijer stromen. Energie blokkeert als de ander door haar of zijn gedrag als de schuldige wordt aangewezen voor het ontbrekende levensgeluk, verantwoordelijk wordt geacht voor het helen van de eigen innerlijke pijn. Gepijnigd meer aandacht en liefde vragen heeft, zoals bekend, een tegengesteld effect. ‘Het probleem met jou is...’. Een kans op zelfonderzoek geven we uit handen als de kaarten worden gezet op het veranderen van de ander.


De Tarot kan ons inzicht geven over de diepere werkelijkheid van onze relatie(s). Ook kan de Tarot ons vertellen, welke voor ons onbekende krachten in het verborgene werken en waarom wij uitgerekend met die ene persoon leven.


Graag help ik jou om je inzicht te geven in jouw situatie. Neem gerust contact voor meer informatie of maak een afspraak.

Recente blogposts

Alles weergeven

Burn-out

Eva

Comments


bottom of page