top of page
  • Foto van schrijverLaura van Zanten

Spierreuma

Indien de mens lijdt aan spierstoring is dat vaak in geestelijke zin zich niet geliefd voelen, geen warmte en geen liefde ontvangen; stress, spanning en de druk van alle dag. De zogenaamde weken-delenreuma - een storing in de spieren door afzetting van kristallen, vergiftiging van het lichaam- maakt dat dit soort complicaties optreden.


Altijd gaat het lichaam hand in hand met de geest en dat wat geestelijk ten grondslag ligt, zal eerst moeten worden herkend, worden aangegaan, worden opgelost voordat men fysiek kan genezen. De eerste stap van fysieke genezing is geestelijk onderzoek.

Spierreuma, knopen in spieren heft een geestelijke oorzaak; geen warmte, geen geborgenheid, niet veilig, niet erkend, niet gezien voelen. Dat soort oorzaken leiden tot dit soort ziekten.


Bron; Daan Akkerman. Ziekte, Karma en de weg naar genezing.
Een reumapatiënt kan het gevoel hebben dat hij of zij in de kou staat.


Dat wil zeggen dat we ons het beeld voor ogen moeten stellen van een mens die zich bevindt in een ijzig koude omgeving en blijk geeft niet opgewassen te zijn tegen deze koude. Als het koud is krimpt de mens ineen en is niet meer in staat zich open en vrij te geven.


Integendeel, men kruipt weg en zoekt bescherming tegen deze ongure omstandigheden.

Kou belemmert en beperkt de mens in zijn bewegingsvrijheid. Dit is nu de wezenlijke oorzaak van reuma. Doordat de mens psychisch in de kou staat ( dat wil zeggen, niet tot die relaties en contacten kan komen die hij eigenlijk zou wensen) ontstaat een leefwijze die dermate onnatuurlijk is, dat reuma o.a. het gevolg kan zijn.


Bron; Jaap Huibers. Voorkom en behandel reuma

Recente blogposts

Alles weergeven

Burn-out

Eva

Comments


bottom of page