top of page
  • Foto van schrijverLaura van Zanten

Waarom heb ik een slijmbeursontsteking ?

Een aantal mensen in mijn omgeving hebben sinds lange tijd last van een slijmbeursontsteking. Ondanks de behandeling door een fysiotherapeut en als 'noodmaatregel' een injectie met corticosteroïde, komt deze ontsteking steeds weer terug.

“Waarom is hun slijmbeursontsteking zo hardnekkig?” vroeg ik me af. Omdat ik ervan overtuigd ben dat lichaam en geest invloed op elkaar hebben, ging ik op zoek

naar mogelijke psychologische betekenissen en vond het volgende wat ik hier graag wil delen.

Ziekte is genezing

Wat is dit voor een uitspraak zullen velen denken?! En ze zullen kwaad worden ook nog, want hun klacht lijkt niet erkend te worden. En dat wil ik er nu juist niet mee zeggen. De klacht mag juist erkend worden. Dan kan deze ook opgelost worden.


Als bewust levende personen weten we wel dat ziek zijn niet alleen een lichamelijke kwestie is en samenhangt met psychische, mentale, spirituele en sociale factoren, maar vaak vergeten we die wijsheid als we echt ziek worden. Dat ziekte je kan uitnodigen om naar binnen te keren om op zoek te gaan naar de verborgen boodschap die erin besloten ligt, komt je vaak slecht uit. Eigenlijk wil je liefst zo snel mogelijk weer beter zijn en bestrijd je de symptomen, net als iedereen.


Echter wat te doen als je ernstig ziek wordt of de kwaal steeds terugkomt ?

Misschien dat we ons dan af gaan vragen of dit niet een signaal van ons lichaam is dat er iets in ons leven niet klopt. Vragen die naar boven kunnen komen zijn; ervaar je je leven als zinvol en haal je voldoening uit je bezigheden? Zijn er onopgeloste conflicten uit je verleden of trauma’s die nog energie kosten? Kom je voldoende aan jezelf toe of gaat het welzijn van anderen altijd voor en ben jij zelf de sluitpost ? Wat het ook is, ga op zoek naar de oorzaak !


Bron: Ellen SchefferSlijmbeursontsteking; psychologische betekenis

Christiane Beerlandt


Kernoorzaak:

Je zit vast in een zich eindeloos herhalend patroon; het lijkt je allemaal zinloos; je vindt geen werkelijke voldoening in je taak. Het werkt je allemaal op de zenuwen, je stelt je stoer en sterk op; je maakt je kwaad op anderen, je zou je willen afreageren in een agressief woord of gebaar! Agressieve twijfel; zal je zelf sterker gaan leven, voor jezelf, een nieuwe richting inslaan desnoods, anderen wegduwen… of zal je maar bij het oude blijven, je laten gebruiken door anderen?

De werkelijke oorzaak van al het bovengenoemde, ligt in de frustratie jezelf niet te kunnen beleven, zoals je zou willen, je denkt het recht niet te hebben voor jezelf te leven. Vanuit deze onmacht kun je boos worden op anderen. Je bent te streng voor jezelf, zachte gevoelens sta je niet echt toe. Je tegenstrijdige gedachten zoeken een uitweg, je ziet niet hoe… de schroef loopt vast, alle soepelheid is verdwenen. Je hebt jezelf muurvast gedraaid!


Kernoplossing:

Ontdek wat jij wilt doen in je leven. Bied hier niet langer weerstand aan bouw je leven zelf op, laat je niet leven.


Graag wil ik je hierbij behulpzaam zijn. De Tarot kan je duidelijk maken wat je het beste kunt doen. Een aura-en chakra behandeling kan je hierin ondersteunen.

Smeerwortel tinctuur en zalf zijn een grote hulp bij een slijmbeursontsteking.


Recente blogposts

Alles weergeven

Burn-out

Eva

Comments


bottom of page