top of page
  • Foto van schrijverLaura van Zanten

Wat is de zin van jouw leven?


“Wat is de zin van mijn leven?” Steeds meer mensen stellen zichzelf deze vraag, omdat ze een gevoel van leegte, van zinloosheid ervaren.


In onze prestatiemaatschappij streven mensen vele doelen na, met de gedachte dat ze hierin een gevoel van voldoening zullen vinden zoals: zakelijk succes, financiële zekerheid, goede relaties, seks, plezier hebben, goed doen voor je medemens etc. Hoewel we rijker zijn dan ooit, nemen de uitgaven aan geestelijke gezondheidszorg drastisch toe. Hoe komt dat? Mensen zeggen vaak dat terwijl zij hun doelen bereikten, er nog steeds een diepe leegte in hen was. Een hol gevoel wat door niets gevuld leek te worden.

Ieder mens verlangt naar een leven dat de moeite waard is. We verlangen naar betekenis in ons leven.

Willem Glaudemans en vele anderen met hem schrijven dat ieder mens is geboren met een opdracht. Een opdracht die al bestaat van voor onze geboorte. We komen niet blanco op aarde. Onze opdracht is de reden van ons bestaan en is de zin van ons leven. De kunst is om onszelf deze opdracht te herinneren. Ons gevoel van onvrede, zinloosheid, leegte ontstaat wanneer we niet verbonden zijn met onze opdracht of daar geen opvolging aangeven.


Hoe komen we erachter wat onze opdracht is? Het zou fijn zijn als we een beetje een gevoel van richting hadden. Nu is het zo dat we talenten hebben gekregen, die we nodig blijken te hebben bij het uitvoeren van onze opdracht. We komen tegenslag en moeilijkheden tegen, die er alleen voor bedoeld zijn om zicht te krijgen op deze opdracht. Wat is de rode draad in ons leven? Wat zijn onze kernthema's? Elke gebeurtenis is niet toevallig maar heeft ons iets te vertellen.


De Tarot kan je laten zien wat de waarde is van een gebeurtenis in ons leven en hoe deze bijdraagt aan onze levensopdracht.

Recente blogposts

Alles weergeven

Burn-out

Eva

コメント


bottom of page