top of page
AdobeStock_596102392.jpeg

GEBRUIK VAN RUNEN STENEN

Het Runenschrift ( kortweg Runen ) is het oudste ons bekende schrift dat in Germaanse landen werd gebruikt, nog voordat het Christendom tot Noord Europa was doorgedrongen. Het bestaat uit letters samengesteld uit rechte en hoekige lijnen die werden gekrast in o.a. hout, leer, been en steen. Deze tekens werden Runen genoemd naar het Gotische Runa, wat  'geheim mysterie' betekende.

 

De Runen hadden een rituele functie, die zowel diende voor vragen over het lot als voor het aanroepen van hogere machten die leven en geluk van de mensen konden beinvloeden.

 

Waar de Tarotkaarten je laten zien wat er onbewust in je leeft en dit naar de oppervlakte haalt, laten de Runen je zien wat je het beste kunt doen op dit moment. De Runen antwoorden nooit met ja of nee. Je concentreert je b.v. op een onderwerp zoals je relatie. Ik trek 3 Runen voor jou. Deze zullen je laten zien wat je situatie op dit moment is in je relatie, wat je eraan kunt doen, en hoe je relatie zich kan ontwikkelen. Voor elk onderwerp ; werk, verhuizing,crisis etc. geldt deze volgorde. De eerste Rune geeft de situatie aan zoals hij nu is, de tweede geeft de noodzakelijk geachte handeling aan, en de derde Rune geeft de nieuwe situatie aan zoals die zich kan ontwikkelen.

 

Als je geen bepaald onderwerp in gedachten hebt kun je eenvoudig aan de Runen vragen; “wat moet ik op dit moment in mijn leven weten ? “

bottom of page