top of page
Tarotkaarten-Foto-Keith-Gonzalez-via-Pixabay-1536x864.jpg

GEBRUIK VAN TAROT

De Tarot is een kaartspel dat waarschijnlijk rond de 15de eeuw is ontstaan. Ik werk met de de Rider-Waite Tarot.

Deze bestaat uit 78 kaarten. Op elke kaart staat een symbool, waarin je ook elementen van de astrologie en de numerologie  terugvindt.

 

De Tarot is een beeldentaal, waarmee je datgene wat in je onderbewuste speelt, naar de oppervlakte haalt. Op deze manier krijg je te zien wat er op dit moment in jou speelt. Je kijkt 'in de spiegel'. Bij problemen of vragen over werk, relatie etc. kunnen de kaarten je laten zien wat jouw rol is, wat je mogelijkheden zijn en welke weg je kunt volgen.

Zowel de kaarten als de Runen zullen je nooit zeggen dat je iets moet doen,wel wat je kunt doen.

 

De Tarot is geen manier om de toekomst te voorspellen. We geven zelf richting aan onze toekomst door de keuzes die we maken. Dit is de vrijheid en tevens verantwoordelijkheid die we allemaal hebben.

 

De Tarot en de Runen plaatsen ons in het heden. Het hier en nu ervaren, is iets wat de meesten van ons heel moeilijk vinden. We verspillen een groot deel van ons leven met spijt te hebben over wat voorbij is en fantaseren over een toekomst zoals wij die graag willen zien. Uit ervaring weet ik dat dingen gebeuren zoals ze gebeuren omdat dit ons iets te vertellen heeft.

 

Om het leven dat op ons wacht te kunnen omhelzen,

zullen we het leven dat we hebben gepland moeten loslaten.

 

Joseph Campbell, Amerikaanse hoogleraar in de mythologie en schrijver.

bottom of page