top of page
  • Foto van schrijverLaura van Zanten

Burn-out

Bas belde mij met de vraag of ik iets voor hem kon doen. Hij klonk wat paniekerig. Hij vertelde dat hij sinds een half jaar weer aan het werk was na zijn burn-out. Dit ging aanvankelijk goed , tot een week geleden. Toen begon hij erg onrustig te worden. Bas wist niet waarom dit gebeurde. Ik vroeg hem te komen voor een afspraak.Tijdens de aura-chakra behandeling voelde ik dat zijn eerste- en derde chakra uit balans waren. Het eerste chakra heeft te maken met overleven. Als je weinig geborgenheid en veiligheid hebt gekend in je vroegste jeugd ga je overleven. Het derde chakra heeft te maken met assertiviteit en gevoel van eigenwaarde. Ik vertelde dit aan Bas.


“Een week geleden is mijn collega ziek geworden. Mijn baas vroeg mij of ik wat van zijn werkzaamheden over kon nemen. Na deze vraag is mijn onrust begonnen. Ik wil geen extra werk erbij, ik durf echter geen nee te zeggen. Uit angst dat mijn baas me niet sociaal of niet aardig vindt. Ik wil echter niet meer overleven , maar gewoon doen wat ik aankan.” Aldus Bas. Hij begreep nu waar zijn onrust vandaan kwam. Nu wilde hij wel voor zichzelf opkomen om niet weer burn-out te raken, ook al was hij bang voor het antwoord van zijn baas.

Bas wilde nog een paar keer behandeld worden , zodat hij zich wat sterker voelde. De confrontatie met zijn baas is hij aangegaan. Er is een andere oplossing gezocht en Bas werkt weer met plezier.

Recente blogposts

Alles weergeven

Eva

Spierreuma

Comments


bottom of page