top of page
  • Foto van schrijverLaura van Zanten

Waarom ik dit werk wil doen

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2020

Na 65 jaar levenservaring ben ik ervan overtuigd dat elke gebeurtenis een betekenis heeft in ons leven. Alles heeft een reden , een positieve reden waar we iets mee mogen doen. Ook al ervaren we dit niet zo als we in de problemen zitten of ziek zijn. We draaien dan enkel rondjes in onze emoties en kunnen hier niets positiefs in zien. Ik heb echter (meestal achteraf) ervaren dat elke gebeurtenis niets anders is dan een mogelijkheid om mezelf beter te leren kennen.


Het meest werd en word ik met mezelf geconfronteerd in liefdesrelaties. Als oudste van het gezin was ik gericht op de zorg voor de ander. Zelf wist ik niet wat ik nodig had. Dit bracht me in relaties in de problemen. Het heeft tevens gezorgd voor een burn-out. Dit thema blijft voor mij een valkuil in relaties . Ik kan er nu anders mee omgaan , omdat ik dit weet van mezelf. Mijn relatie (s) zijn hierdoor een stuk gelukkiger geworden.

Als je jezelf niet bewust bent van waarom je iets doet, of waarom je iets overkomt, kun je ook niets veranderen. Ziekte of problemen kunnen ervoor zorgen dat we op ons zelf teruggeworpen worden en dat we onszelf vragen gaan stellen zoals :

  • Waarom overkomt mij dit?

  • Waarom tref ik steeds dezelfde partner?

  • Waarom ben ik steeds verkouden?

  • Waarom ziet niemand mij staan?

  • Waarom heb ik chronische maagpijn zonder dat er een lichamelijke oorzaak gevonden is?

  • Waarom ben ik depressief?

  • Waarom lukt het mij niet om een nieuwe liefde te vinden?

  • Waarom voel ik mezelf zo eenzaam?

We kunnen er ook vanuit gaan dat alles ons gewoon overkomt en dat we hier niets aan kunnen veranderen. Mijn ervaring is dat het ons veel oplevert wanneer we onszelf wel vragen stellen en willen weten wat de reden is. Wanneer we weten waarom iets gebeurt, kunnen we bewuste keuzes maken. Keuzes die ons leven en dat van onze naasten ten positieve veranderen. Of als dit niet mogelijk is kan het ons helpen om een situatie te accepteren of te relativeren.Het voelt zoveel beter als je zelf de regie van je leven neemt en in harmonie leeft met jezelf. Dit gun ik iedereen en daarom doe ik dit werk.

Ik werk met energetische methoden , de Tarot en aura-chakra behandeling , omdat deze bij mij passen. De Tarot geeft mij veel inzicht over je situatie , de aura-chakra behandeling geeft mij informatie over je lichamelijke en psychische gezondheid en stimuleert je zelfhelende vermogen. De kruiden schrijf ik voor ter lichamelijke en/of mentale ondersteuning.Recente blogposts

Alles weergeven

Burn-out

Eva

Spierreuma

Kommentare


bottom of page