top of page
  • Foto van schrijverLaura van Zanten

Het grootste misverstand in liefdesrelaties

Het idee dat die ander er is om jou gelukkig te maken, is het grootste misverstand in relaties. Dit idee is helaas wijd verbreid. Luister naar de radio en let goed op de teksten. In grofweg de helft van de liedjes wordt alle credit voor jouw geluk aan de ander gegeven. De andere helft gaat over liefdesverdriet en wat die ander je toch een pijn gedaan heeft. Toch ligt de verantwoordelijkheid voor jouw geluk geheel en al bij jezelf. Nooit bij de ander.



Wanneer je de verantwoordelijkheid uit handen geeft, maak je jezelf tot en slaaf van de ander. Je geeft het roer uit handen en dan gaat het mis. Omdat je de ander verantwoordelijk gemaakt had voor het organiseren van jouw geluk, komen er hele andere gevoelens om de hoek kijken. Het uitblijven van liefdevolle aandacht wordt vaak ervaren als een persoonlijke afwijzing. Je voelt je alsof je tekort gedaan wordt. ”Is er een ander in het spel?” Je vindt je carriére belangrijker dan mij”. Maar dat is er niet aan de hand. Je hebt de ander opgezadeld met een onmogelijke taak. Je partner is niet verantwoordelijk voor jouw geluk. En andersom natuurlijk, wanneer je partner dit van jou verwacht.


Ben je niet gelukkig in de relatie?

Het staat je vrij om je partner op te zadelen met de schuld voor alles wat er fout gaat in jullie relatie. Je mag je eigen rol negeren en blijven zoals je bent. Realiseer je wel: wanneer je steeds blijft doen wat je gedaan hebt, zal je altijd krijgen wat je gekregen hebt. Dus wil je in de toekomst een relatie die meer geluk brengt, zet je tanden op elkaar en ga op zelfonderzoek uit.


Bron: Marina Schriek ; gefeliciteerd met je echtscheiding


De Tarot kan je inzicht geven over jou en je relatie(s).


Recente blogposts

Alles weergeven

Burn-out

Eva

bottom of page